Preview Mode Links will not work in preview mode

Efter 25 års äktenskap, och med fyra barn i åldrarna 9-20 år, delar Nette och Gabbe med sig av erfarenheter kring relationer, föräldraskap och tro.

Copyright Jeanette och Gabriel Ingemarsson. Föräldrapeppen produceras av tidningen Dagen.

Mar 28, 2023

Hur kan vi ge våra barn och oss själva bättre självförtroende att dela tro? Vi pratar med Fredrik Wenell, teolog och ledarskribent på Dagen.  

Hur kan vi dela tro och inte bara verksamhet så att kyrkan inte blir ytterligare en förening. 

Men även den för många smärtsamma frågan vad händer när...


Mar 1, 2023

Rickard Lundgren delar med sig ärligt om sina erfarenheter av livet som pappa till en son med en funktionsnedsättning och dotter med psykisk ohälsa. 

Hur har det påverkat dem som familj?

Ett ärligt avsnitt om hur vi kan hantera livet när det inte blir som vi tänkt.

Han betecknar sig som den ständige praktikanten...


Feb 9, 2023

Vi pratar om hur man som förälder kan hantera barnens och vår egen oro när det skjuts och krigas runtomkring oss, och elpriser och inflation gör ekonomin tuffare.

Barnen matas med information 24/7 - hur ska vi som föräldrar hantera det?  Hur mycket ska man titta in i sina barns mobiler utan att det blir fel? Gör...


Jan 18, 2023

Vi börjar året med ett par lyssnarfrågor: Hur kommunicerar man till sina barn att mytologi och tomten inte är på riktigt, men att Jesus finns på riktigt? Vardagsstressen för föräldrar - Hur får man vardagen att gå ihop och fortfarande ha tid för varandra? 

Ett ärligt avsnitt om jämförelse och...


Dec 22, 2022

Vi tar med alla våra barn och respektive och ser tillbaka på ett omvälvande och långt år. Om vad vi lärt oss och vad vi drömmer om. En del av oss har valt att göra saker annorlunda. Andra har landat i att vara mer här och nu. Hur kan man tänka när Gud inte svarar på våra böner?  Vad står Gabbes tre M...